Zařízení & příslušenství
Makovo-jablečný koláč
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 40min.
12 kousků
Suroviny
-
90 gramů máku
-
30 gramů neloupaných mandlí
-
4 jablka oloupaná, bez jádřince, na půlky (600 gramů)
-
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
Těsto
-
200 gramů hladká mouka plus navíc na pomoučnění
-
80 gramů cukru
-
90 gramů másla na kousky
-
1 vejce
Náplň
-
2 vejce
-
100 gramů cukru
-
500 gramů polotučného tvarohu
-
200 gramů zakysané smetany, 10 % tuku
-
50 gramů oleje
-
1 sáček vanilkového pudingu
-
1 polévková lžíce citrónové šťávy
Drobenka a dokončení
-
80 gramů másla na kousky
-
140 gramů hladké mouky
-
70 gramů cukru
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kousek
Protein
13 g
Kalorie
2138 kJ /
511 kcal
Tuk
27 g
Vláknina
2.5 g
Sacharidy
53 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Mák
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min.
Hruškový šlehačkový koláč
1hod. 35min.
Stočený mandlový věnec
2hod. 20min.
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1hod. 55min.
Čokoládový koláč s hruškami
1hod. 20min.
Makové řezy s citrónovou polevou
1hod.
Tvarohové řezy s višněmi
45min.
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1hod. 10min.
Hruškový koláč
1hod.
Rakouský makovec (bez lepku)
50min.
Švédský mrkvový dort
1hod.
Ořechová bábovka
1hod. 10min.